shadow

Receptel steunt Pink Ribbon

Ook dit jaar heeft de Starbrand Unique weer heel wat op stapel staan om de organisatie Pink Ribbon en haar strijd tegen borstkanker onder de aandacht te brengen. Meer bewegen en gezonder leven waren al 2 pijlers die in 2018 op de agenda stonden. In 2019 trokken we die lijn door met verschillende acties zoals 'A Mile A Day'. Een gezonde levensstijl met meer beweging kan namelijk 1 op de 3 kankers helpen voorkomen. Oktober blijft de maand tegen borstkanker met onze Pink Monday en het Pink Monday Congres. 

20190816_PM Congres_Uitnodiging_NL750x350

Pink Monday Congres 

Na borstkanker weer aan het werk gaan is een grote en moedige stap. In de eerste plaats voor de patiënt zelf. Ook voor de werkgever, HR-medewerkers, en collega’s zijn er veel vragen en obstakels en gelukkig ook veel goede voorbeelden. Graag nodigen Pink Ribbon, het RIZIV en Unique je uit op het eerste Pink Monday Congres, een dag vol zinvolle informatie en concrete tips voor experten (HR professionals, Disability Managers, jobcoaches, arbeidsartsen,...) die (ex-)borstkankerpatiënten kunnen helpen bij een hartverwarmende nieuwe start op het werk.

Praktisch

Maandag 7 oktober, vanaf 9u30 tot 15u30

Auditorium Pacheco, Pachecolaan 13, 1000 Brussel. 

75 € per persoon (incl.btw)

Schrijf je hier in 

Programma  

 • 9u30 
  Ontvangst met koffie door Pink Ribbon-partner Belgocatering

 • 10u – 12u30
  Verwelkoming door Pink Ribbon en Dhr. François Perl (Directeur-generaal RIZIV)
  'Terugkeer naar het werk: een bijzondere uitdaging', door een vertegenwoordiger van het ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid

  KEYNOTE: 'Terugkeer naar werk na (borst)kanker: initiatieven binnen het kenniscentrum van de dienst voor uitkeringen van het RIZIV', door Dr. Saskia Decuman (Expert Research & Development RIZIV)

  KEYNOTE: 'Arbeidsongeschiktheid en re-integratie op het werk na borstkanker: stand van zaken bij werknemers en zelfstandigen', door Prof. Dr. Elke Van Hoof
  PANELGESPREK: Dhr. François Perl (Directeur-generaal RIZIV), Mevr. Cathérine Vermeersch (eerste adviseur re-integratie en arbeidsongeschiktheid VBO), Dhr. Tim De Cang (juridisch adviseur ABVV) en Mevr. Yasmine Sra (Borstklinniek, Instituut Jules Bordet)

  Het belang van happiness and wellbeing op de werkvloer, door Carmen Swinnen (Chief Hospitality Consultant Belgocatering)

  Het programma is doorlopend, met moderatie van Dhr. Xavier Taveirne en simultane vertaling

 • 12u30 – 13u30      
  Lunch aangeboden door Pink Ribbon-partner Belgocatering

 • 13u30 – 15u30
  KEYNOTE: 'ZeroExclusion: inclusie als DNA voor de innovatieve organisatie', door Mevr. Wendy Ranschaert en Mevr. Fatima Yassir (VDAB)

  'Het project rond re-integratie na langdurige afwezigheid via uitzendarbeid', door Mevr. An Aelbrecht (General Manager Unique Belgium)

  'Re-integratie tijdens en na arbeidsongeschiktheid: een collectief gedragen individueel proces', door Dr. Huget Désiron (CEO ACT-Desiron bvba)

  'Presentaties van goede praktijken door twee ervaringsdeskundigen', door Mevr. Magali Mertens (coach en oprichtster Vie&Cancer) en Mevr. Mieke Vanhuyse (Chief HR Officer Revive en Pink Ribbon-redactrice)

  Het programma is doorlopend, met moderatie van Dhr. Xavier Taveirne en simultane vertaling

 • Vanaf 15u30        
  Netwerkmoment

 

Een hecht partnership

Al jaren steunt de Unique Starbrand het goede doel Pink Ribbon. Naast het Pink Monday congres vieren we op 7 oktober ook Pink Monday, de start van een reeks activiteiten waar de medewerkers van Receptel het beste van zichzelf geven in de strijd tegen borstkanker.